Akustisk design och tekniskt säljstöd

Låter era produkter som ni vill att de ska låta? Matchar produktens ljudbild dess karaktär och hur den är tänkt att uppfattas av användare och av dem som funderar på att skaffa sig den? Finns det störande inslag I den akustiska signaturen?

Den akustiska signaturen ska harmoniera med produktens användning tänker vi. En dammsugare ska låta som en dammsugare och en sportbil som en sportbil. Dessutom ska störande ljud bort. Tonala ljudkomponenter kan ofta maskeras av ett mjukare ljud, tex från en luftström från ventilationen. Låga bullernivåer i kombination med en genomtänkt och balanserad akustisk signatur signalerar kvalitet samt i förekommande fall även elegans och lyx. För många produkter är ljudkvalitet och en genomtänkt akustisk design en nyckel för att kunderna ska komma tillbaka, i tillägg till att produkten klarar kraven i en ISO or IEEE standard. För att hålla kvar känslan av kvalitet när åren går får varken mekaniskt ”gnissel och gnek”, elektriska toner eller annat oljud uppstå. Underhållsprogram, materialval och rätt kvalitet från början ska borga för att er produkts akustiska signatur står sig över tid, att den åldras med värdighet.

Akustikdoktorn Sweden AB har erfarenhet av att säkerställa god akustisk kvalitet för komplexa tekniska system och produkter. Tillsammans med era specialister kan vi definiera er produkts ljudkvalitet genom att skräddarsy dess akustiska signatur och förklara hur och varför för era kunder. För produkter som syftar att reducera buller och förbättra ljudmiljöer kan vi förklara och illustrera hur produkten fungerar och gör skillnad, på er hemsida, i tryckta presentationer och i det fysiska mötet med kund.


Rulla till toppen